~Harry Potter tegnap, Harry Potter ma, Harry Potter örökké~

 

Harry Potter Always

Egy történet, amely emberek millióival szerettette meg az olvasást. Egy történet, amelyen egy egész generáció nőtt fel. Egy történet, amely egyszerre emel fel és húz a mélybe. Egy történet, amely legendává vált. Egy történet a szemüveges, villám alakú sebhelyes varázslótanoncról, Harry Potterről.  

Tovább!

Amit tudnod kell a frissítésekről: az oldalon előre rögzített bejegyzések vannak a legfrissebb hírekből.

     
Zsupszkulcs

Hírverő / hopponáld magad vissza a főoldalra

Reggeli Próféta / Infók az írónőről, a történetről és a színészekről

Varázsvicc Vállalat / Zenék, videók és további szuper dolgok

AurorTanács / Oldal dolgok

Aurorjelentés /Jelentkezz társszerkesztőnek!

ROXFORTI CSATA

     
Klubhelyiség
 
 
     
Olal infók

Aurorvezető: Senussya

Aurorok: Mano, Adri

Design: Senussya (kód: fuckinway.gp)
Képeffekt kódja: lindadesign.gp

Oldal nyitása: 2014.  07. 15.


Az oldal nem áll kapcsolatban a színészekkel, az írónővel, a rendezőkkel, illetve a WB-vel. Ez csak egy rajongói/szórakoztató oldal a Harry Potter témában. (:

     
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
     
Potterheadek
Indulás: 2014-07-07
     
Paródiák

A paródia (görög paródeo 'dalt gúnyosan, eltorzítva előadni') valamely jól ismert mű, műfaj vagy stílus gunyoros, komikus hatású utánzása; célja a komikus hatás kiváltása, a nevettetés. Szerzője valamely mű formai jegyeit utánozza, annak tartalmától elválasztva. A stílust megfosztja funkciójától, rámutat jellegzetességeire, így kelt nevetést. Paródiát csak fontos és eredeti jelenségről lehet és érdemes írni. És ez az utolsó mondat a legfontosabb a számunkra. Mert a Harry Potter sorozatról is szép számmal jelentek meg parodikus művek. Vegyük is szépen sorjában őket!

Magyar nyelvű paródiák

Potter Albert sorozat

Radics Peti talán az egyik legismertebb parodista, aki a Harry Potter sorozathoz nyúlt. Videói végigkísérik az összes részt, és több, mint százezren tekintették meg Youtube-on, s ki tudja, hányan idéznek a Potter Albert sorozatból. A legismertebb talán Don Dumbledore alakja, aki miatt szállóigévé vált, a "Golyót akarsz?" kérdés. Szerintem annak idején, maga Peti sem gondolta volna, hogy ekkora sikere lesz, valóságos járványt indított útjára. 
A történet merőben más, mint a Harry Potter sorozat, akár úgy is felfoghatnánk, mint egy görbe tükröt mai romló világunk előtt. Potter Albertet 11 éves korában a DOC nevelőintézetbe küldik, ahol nemcsak az lesz a legnagyobb problémájuk, hogy honnét szerezzenek anyagot vagy alkoholt, hanem szembe kell nézniük a nevelőintézet vezetőjéveé, Don Dumbledore-ral, aki állandóan halállal fenyegeti őket. Nem is beszélve Batman Piton tanárúrról, aki mindig mindent félrehall, s azt hiszi, hogy az édesanyját szidják. A történet zseniális, de sokszor nem mellőzi a trágár dolgokat, így ha érzékeny a lelked, akkor ne nézz bele! Peti ezerféle hangot képes utánozni, egyszerűen megunhatatlan! A szereplők nevei is roppant mulatságosak, ott van például Voldemort Mihály, vagy Sirius Ferenc. A sorozat első része a Potter Albert és az Intézet vagányai címet viseli, a videót lentebb találjátok meg!

Angol nyelvű paródiák

Külföldön talán előbb kezdték el parodizálni a Harry Pottert, mint nálunk. Nemcsak olyan sorozatok formájában, mint a Potter Albert, hanem találhatunk vicces kis zenés videókat is. 

A Very Potter Musical (Egy nagyon Potter musical)
A Harry Potter jelenségre egy egész musicalt építettek fel külföldön. Darren Criss és a barátai fejéből pattant ki a musical ötlete és igen sikeresnek bizonyultak. Darrent egyébként a Glee című sorozatból is ismerhetitek, vagy Daniel Radcliffe produkciójából, a Hogyan legyünk sikeresekből. Darren nyilatkozata alapján megtudtuk, hogy nagy pillanat volt az életében az, amikor végre találkozhatott kedvenc Harry Potterünkkel. De visszatérve a musicalre, már a 3. szériát játsszák el a színpadon. Az első sorozat címe A Very Potter Musical; a másodiké A Very Potter Sequel; míg a harmadik A Very Potter senior year. A musical első része lentebb található. Én bevallom, hogy még sosem néztem végig a musicalt, de azoknak, akik szeretik ezt a műfajt és a Harry Pottert is, talán érdekes lehet ez a műsor. 

     
Voksolda
Folytassam-e az oldalt?

Igen!
Ne
Szavazás állása
Lezárt szavazások
     
PROJEKTEK

FILM CÍME: LEGENDÁS ÁLLATOK ÉS MEGFIGYELÉSÜK 2: GRINDELWALD BŰNEI
MŰFAJ: FANTASY
ÉV: 2018
*ELŐZETES

 

.BuzzFeed reached out to Warner Bros., but a representative was unavailable for immediate comment.

FILM CÍME: VOLDEMORT: AZ EREDET
MŰFAJ: FANFICTION
ÉV: 2017
*ELŐZETES

Mielőtt bárki félreértené. Ez a sztori nem hivatalos J. K. Rowling és Warner Bros produkció, de megérdemli a kiemelést. Egy csapat fan készített iszonyú profi munkát, amely a Youtube-on lesz látható. Arról szól hogyan lett Voldemort Tom Denemből.

     
Patrónusok

A Patrónusok közé kizárólag meghívásalapján lehet bekerülni. Itt a szerkesztők egyéb oldalait, valamint barátok lapjait láthatjátok.

Képtalálat a következőre: „vintage wife”

     
Varázspálcák

 

     

ANELIATH - varázslat és sárkányvér- Te ki leszel ebben a csavaroS Történetben? - SZEREPJÁTÉK    *****    ANELIATH - varázslat és sárkányvér- Te ki leszel ebben a csavaroS Történetben? - SZEREPJÁTÉK    *****    Gyere és csatlakozz a -Karstjäger- magyar airsoft csapatába!    *****    Szoba gyerekkel kiadó film meg tekinthetõ gportálon klikk ide!    *****    Simonyi ingatlan Debrecen Eladó luxus lakások, házak, telkek, üzletek, lakóparki ingatlanok. Simonyi ingatlan Debrecen    *****    Ajándékozz Horoszkópot! Lepd meg szeretteidet egy Személyre szóló asztrológiai elemzéssel és 1 éves elõrejelzéssel.    *****    A horoszkóp a lélek tükre,egyszer mindenkinek bele kell néznie, ehhez adok én,sok segítséget. Fordulj hozzám bizalommal!    *****    Az asztrológia sok segítséget ad az élet minden területén, de képzett, tapasztalt asztrológus kell hozzá, keress meg!    *****    Születési horoszkóp,3 év elõrejelzés,párkapcsolati elemzés,konzultáció.Tájékoztatás az oldalon! látogass,meg!!!    *****    | WATTPAD | Egy neves gimnázium, egy gazdag, arrogáns srác és egy ösztöndíjas lány nem mindennapi szerelme | WATTPAD |    *****    Bérkalkulátor    *****    Infrashape Horizontal fitness stúdió Debrecen    *****    Infrashape Horizontal fitness stúdió Debrecen    *****    too young and innocent | an aegyo queen | twice | neo culture technology    *****    LÉGY A MAGAD ASZTROLÓGUSA! Regisztrálj oldalamra és én segítelek elsajátítani az asztrológia tudományát!    *****    Tanuld nálam az asztrológiát teljesen ingyen, vagy kérj részletes asztrológiai elemzést „BECSÜLET KASSZÁS” alapon!    *****    Új lovas szerepjáték! * Új lovas szerepjáték! * Lépj be a lovak csodálatos világába! Nevelj te is nálunk!    *****    Születési horoszkóp,3 év elõrejelzés,párkapcsolati elemzés ingyenes konzultáció,tájékoztatás az oldalon! kattints ide!!!    *****    Bûbájos Boszorkák - Charmed - Hírek - Extrák - Érdekességek - Charmed - Bûbájos boszorkák - Sok - sok infó - Charmed -    *****    Pénzkeresés az Interneten! Csak is kipróbáld, tesztelt módszerekkel, melyek tényleg fizetnek!