~Harry Potter tegnap, Harry Potter ma, Harry Potter örökké~

 

Harry Potter Always

Egy történet, amely emberek millióival szerettette meg az olvasást. Egy történet, amelyen egy egész generáció nőtt fel. Egy történet, amely egyszerre emel fel és húz a mélybe. Egy történet, amely legendává vált. Egy történet a szemüveges, villám alakú sebhelyes varázslótanoncról, Harry Potterről.  

Tovább!

Amit tudnod kell a frissítésekről: az oldalon előre rögzített bejegyzések vannak a legfrissebb hírekből.

     
Zsupszkulcs

Hírverő / hopponáld magad vissza a főoldalra

Reggeli Próféta / Infók az írónőről, a történetről és a színészekről

Varázsvicc Vállalat / Zenék, videók és további szuper dolgok

AurorTanács / Oldal dolgok

Aurorjelentés /Jelentkezz társszerkesztőnek!

ROXFORTI CSATA

     
Klubhelyiség
 
 
     
Olal infók

Aurorvezető: Senussya

Aurorok: Mano, Adri

Design: Senussya (kód: fuckinway.gp)
Képeffekt kódja: lindadesign.gp

Oldal nyitása: 2014.  07. 15.


Az oldal nem áll kapcsolatban a színészekkel, az írónővel, a rendezőkkel, illetve a WB-vel. Ez csak egy rajongói/szórakoztató oldal a Harry Potter témában. (:

     
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
     
Potterheadek
Indulás: 2014-07-07
     
Paródiák

A paródia (görög paródeo 'dalt gúnyosan, eltorzítva előadni') valamely jól ismert mű, műfaj vagy stílus gunyoros, komikus hatású utánzása; célja a komikus hatás kiváltása, a nevettetés. Szerzője valamely mű formai jegyeit utánozza, annak tartalmától elválasztva. A stílust megfosztja funkciójától, rámutat jellegzetességeire, így kelt nevetést. Paródiát csak fontos és eredeti jelenségről lehet és érdemes írni. És ez az utolsó mondat a legfontosabb a számunkra. Mert a Harry Potter sorozatról is szép számmal jelentek meg parodikus művek. Vegyük is szépen sorjában őket!

Magyar nyelvű paródiák

Potter Albert sorozat

Radics Peti talán az egyik legismertebb parodista, aki a Harry Potter sorozathoz nyúlt. Videói végigkísérik az összes részt, és több, mint százezren tekintették meg Youtube-on, s ki tudja, hányan idéznek a Potter Albert sorozatból. A legismertebb talán Don Dumbledore alakja, aki miatt szállóigévé vált, a "Golyót akarsz?" kérdés. Szerintem annak idején, maga Peti sem gondolta volna, hogy ekkora sikere lesz, valóságos járványt indított útjára. 
A történet merőben más, mint a Harry Potter sorozat, akár úgy is felfoghatnánk, mint egy görbe tükröt mai romló világunk előtt. Potter Albertet 11 éves korában a DOC nevelőintézetbe küldik, ahol nemcsak az lesz a legnagyobb problémájuk, hogy honnét szerezzenek anyagot vagy alkoholt, hanem szembe kell nézniük a nevelőintézet vezetőjéveé, Don Dumbledore-ral, aki állandóan halállal fenyegeti őket. Nem is beszélve Batman Piton tanárúrról, aki mindig mindent félrehall, s azt hiszi, hogy az édesanyját szidják. A történet zseniális, de sokszor nem mellőzi a trágár dolgokat, így ha érzékeny a lelked, akkor ne nézz bele! Peti ezerféle hangot képes utánozni, egyszerűen megunhatatlan! A szereplők nevei is roppant mulatságosak, ott van például Voldemort Mihály, vagy Sirius Ferenc. A sorozat első része a Potter Albert és az Intézet vagányai címet viseli, a videót lentebb találjátok meg!

Angol nyelvű paródiák

Külföldön talán előbb kezdték el parodizálni a Harry Pottert, mint nálunk. Nemcsak olyan sorozatok formájában, mint a Potter Albert, hanem találhatunk vicces kis zenés videókat is. 

A Very Potter Musical (Egy nagyon Potter musical)
A Harry Potter jelenségre egy egész musicalt építettek fel külföldön. Darren Criss és a barátai fejéből pattant ki a musical ötlete és igen sikeresnek bizonyultak. Darrent egyébként a Glee című sorozatból is ismerhetitek, vagy Daniel Radcliffe produkciójából, a Hogyan legyünk sikeresekből. Darren nyilatkozata alapján megtudtuk, hogy nagy pillanat volt az életében az, amikor végre találkozhatott kedvenc Harry Potterünkkel. De visszatérve a musicalre, már a 3. szériát játsszák el a színpadon. Az első sorozat címe A Very Potter Musical; a másodiké A Very Potter Sequel; míg a harmadik A Very Potter senior year. A musical első része lentebb található. Én bevallom, hogy még sosem néztem végig a musicalt, de azoknak, akik szeretik ezt a műfajt és a Harry Pottert is, talán érdekes lehet ez a műsor. 

     
Voksolda
Folytassam-e az oldalt?

Igen!
Ne
Szavazás állása
Lezárt szavazások
     
PROJEKTEK

FILM CÍME: LEGENDÁS ÁLLATOK ÉS MEGFIGYELÉSÜK 2: GRINDELWALD BŰNEI
MŰFAJ: FANTASY
ÉV: 2018
*ELŐZETES

 

.BuzzFeed reached out to Warner Bros., but a representative was unavailable for immediate comment.

FILM CÍME: VOLDEMORT: AZ EREDET
MŰFAJ: FANFICTION
ÉV: 2017
*ELŐZETES

Mielőtt bárki félreértené. Ez a sztori nem hivatalos J. K. Rowling és Warner Bros produkció, de megérdemli a kiemelést. Egy csapat fan készített iszonyú profi munkát, amely a Youtube-on lesz látható. Arról szól hogyan lett Voldemort Tom Denemből.

     
Patrónusok

A Patrónusok közé kizárólag meghívásalapján lehet bekerülni. Itt a szerkesztők egyéb oldalait, valamint barátok lapjait láthatjátok.

Képtalálat a következőre: „vintage wife”

     
Varázspálcák

 

     

STARSTABLE Online csatlakozz te is egy remek közösséghez! Daisy BLOG    *****    Érdekelnek a zenei újdonságok? Kattints! ⏵ Popusz: Zenei blog. Kritikák, listák, ajánlók és még több.    *****    Halihó! Néhány újdonság a G-Portál Histórián! Toljuk meg az év végét, kovácsoljunk közösséget ismét! Csatlakozol? :)    *****    Furry Fandom - Antropomorf Állatok - Furry Fandom - Antropomorf Állatok - Furry Fandom - Antropomorf Állatok    *****    Egy Blog az Én világom. :) Gyere és nézz be ha érdekel, az Online Játékok leírása, csináld magad dolgok, stb...    *****    Ön internet szolgáltató? Nem talál céget aki javítaná az elromlott hálózati, mikrohullámó eszközeit? Katt ide!    *****    Se kép, se hang? Hozza el, megjavítjuk! LCD TV, Inverteres hegesztõ, Mosó- Mosogatógép, és sok más. Garanciával!    *****    Elromlott? Mi megjavítjuk! Ipari és háztartási elektronika javítás! Garanciával. Elektronika-szerviz.gportal.hu    *****    Rendeld meg:Születési,elõrejelzési,párkapcsolati,fogamzási,hold horoszkóp,biotérkép.Ingyen konzultáció mindenrõl!Várlak!    *****    Keresek jó humorú szerkesztõ társat készülõ ZENÉS KABARÉ MÛSOROMHOZ    *****    Rendelj születési horoszkópot és ajándék 3 éves elõrejelzés,valamint ingyenes konzultáció az ajándékod. Várlak kattints!    *****    Iván és Sára kattttttt!!!!!!!!!!    *****    Erotika az állatövi jegyekben    *****    A szerelem karmája a horoszkópban    *****    Születési horoszkóp,ajándék 3 évi elõrejelzéssel,ingyenes konzultációs lehetõség, telefonon,messengeren,skypeon! Várlak!    *****    Kihagyhatatlan asztrológiai megrendelések, olvasmányok, szoftverek, ezoterikus témák sokasága vár az oldalamon. Várlak!!    *****    Vanessa Hudgens - Magyarország egyetlen mûködõ az egykori Szerelmes hang jegyek sztárjával foglalkozó oldala!    *****    A végtelen szeretet az egyetlen igazság, minden más illúzió.    *****    Ha sok mindent tudni szeretnél és válaszokra vársz látogass el oldalamra!    *****    SZEREPJÁTÉK - Csatlakozz közénk és légy részese egy kalandnak - FRPG - Még nem késõ csatlakozni - SZEREPJÁTÉK